Uw site op LiteSpeed technologie

Puurhost is al enige hostingprovider in Nederland officiele partner van LiteSpeed Webserver Software! Door het gebruik van litespeed is uw site tot wel 6x sneller in vergelijking met andere aanbieders. En daarnaast heeft u ook minder last van downtimes, bent u beter beveiligd en kan u meer bezoekers ontvangen.


De LiteSpeed webserver is een vervanging voor het veelgebruikte Apache. Het is volledig compatibel met de configuratie bestanden en instellingen die u vanuit Apache gewend bent. Hierdoor zal u uw site niet hoeven aan te passen wanneer u overstapt op ons netwerk en kan u gewoon gebruik maken van mod_rewrite, .htaccess, en mod_security zoals u dat gewend bent.

In tegenstelling tot Apache is LiteSpeed event-georiënteerd in plaats van proces-georiënteerd. Waar Apache voor elke connectie een nieuw proces start, doet LiteSpeed dit niet. Litespeed gebruik één proces om meerdere bezoekers te voorzien. Hierdoor is er minder CPU en RAM nodig en is kan uw site dus meer bezoekers aan op een kleiner pakket, resulterend in minder kosten en een betere snelheid voor uw bezoekers.

De koffiebar

De beste manier om het verschil tussen event-georiënteerd en proces-georiënteerd uit te leggen is aan de hand van een koffiebar. In het geval van een proces-georiënteerde aanpak heeft elke klant een eigen werknemer die de bestelling aanneemt, de koffie maakt en de betaling regelt. Dit werkt prima voor een kleine winkel, maar zodra er meer klanten gaan komen is dit niet de handigste situatie. Dat is wanneer het beste gekozen kan worden voor een event-georiënteerde aanpak. Hierbij is er een werknemer die de bestelling aanneemt en de betaling regelt en een werknemer die zorgt voor de productie – de Starbucks aanpak. Hierdoor zijn er minder werknemers nodig om meer klanten te kunnen helpen.

Al onze pakketten zijn standaard uitgerust met een geavanceerde DDOS beveiliging, iets wat helaas steeds meer nodig is. Zo hebben we bijvoorbeeld een bescherming aangebracht voor het draaien van CGI scripts, monitoren en voorkomen we ‘buffer overrun attempts’ en isoleren we al onze gebruikers zodat er geen beïnvloeding van elkaar mogelijk is. Daarnaast is onze firewall 24/7 paraat, wordt de server regelmatig gescand op virussen, mallware en andere problemen en hebben klanten via *antivirus* de mogelijkheid om hun eigen bestanden zo vaak ze maar willen te scannen.

Door de manier waarop LiteSpeed om gaat met zijn processen zijn wij in staat om updates uit te voeren zonder dat er sprake is van enige downtime. Zodra de update volbracht is creëert litespeed geheel automatisch een nieuw proces waar vandaan alle bezoekers worden verwerkt. Het oude proces blijft bestaan tot dat daar geen connectie meer opzitten. Op die manier is uw website altijd online en merken u bezoekers er niks van terwijl wij bezig zijn om de server constant van de nieuwste beveiligingsupdates te voorzien.

Om de testen een beetje interessant te houden en om een eerlijke vergelijking te kunnen geven, hebben we twee van onze meest populaire systemen getest. Allereerst is LiteSpeed in combinatie met Wordpress getest. Hierbij hebben we 20 of 50 bezoekers gegenereerd die de sites bezochten en verschillende pagina's hierop bekeken. Om de vergelijking te maken hebben we het CPU verbruik en het RAM verbruik vergeleken tussen de verschillende installaties. Hierbij gaat het er uiteindelijk om dat deze 'load' zo laag mogelijk is, zodat u met een zo klein en goedkoop mogelijk pakket, zo veel mogelijk bezoekers kunt ontvangen.

Magento hebben we iets anders getest. Hierbij hebben we wat dieper naar de verschillende webservers gekeken en een vergelijking gemaakt hoe snel deze in staat zijn om requests af te handelen en hoe snel de webserver werkelijk een pagina weet te genereren voor een bezoeker.

LiteSpeed + Wordpress + cPanel


LiteSpeed + Magento + cPanel


In de grafiek hierboven is zichtbaar hoe snel de server in staat is om de requests af te handelen. Uiteindelijk komt het er op neer dat hoe sneller de server dat weet te doen, hoe minder er in de wacht hoeven te staan, en hoe meer/ sneller bezoekers geholpen kunnen worden. LiteSpeed (LSWS) weet dit vele male sneller te doen dan de alternatieven, Apache en Nginx.


In deze laatste test hebben we gekeken naar de snelheid waarmee de webserver een pagina weet op te bouwen en weer te geven aan de bezoeker. Ook hier is Litespeed weer aangegeven met LSWS, en in dit geval is hoe lager de score, hoe sneller de pagina op het scherm van de bezoeker staat. U ziet dat er voornamelijk met caching een enorme voorsprong voor LiteSpeed ontstaat.

Meer informatie over LiteSpeed op de officiele website!

Bekijk wat onze klanten te zeggen hebben!

Wij kunnen de mooiste teksten neerzetten, uiteindelijk gaat het om de werkelijke service die we leveren en de snelheid en stabiliteit van onze webhosting. Natuurlijk bieden we iedereen de mogelijkheid om ons 30dagen gratis te proberen, maar we laten ook graag onze klanten aan het woord. Lees waarom zij ooit voor Puurhost hebben gekozen!

Meer informatie 

Supersnel

Snelheid

Supersnelle SSD's, voldoende RAM, CDN-integratie, LiteMage caching en gegarandeerde resources voor een optimale benadering van uw website. Dankzij onze Website Optimalisatie bent u ervan verzekerd het maximale uit uw pakket te halen. Ook kunt u terecht bij ons voor advies!
Backups

Veiligheid

Elke dag maken wij een backup. Onze servers zijn beschermd tegen aanvallen. Daarbij zijn al uw gegevens bij ons veilig opgeslagen, scannen wij onze servers pro-actief en accepteren wij enkel veilige wachtwoorden. Vragen over de veiligheid van uw website zijn altijd welkom.
Eigen omgeving

Flexibiliteit

Met ons supermoderne en geïsoleerde platform heeft u geen last van andere gebruikers dankzij geavanceerde CloudLinux technologie. Alle pakketten komen met SSH toegang, cPanel en de mogelijkheid tot het kiezen van een eigen PHP-versie. Zo kunt u zelf de nieuwste PHP-versie gebruiken wanneer u er klaar voor bent.
Ondersteuning

24/7 ondersteuning

Onze helpdesk gaat net dat stapje verder. Wij snappen dat u geen 9 tot 5 mentaliteit heeft. Wij hebben deze dus ook niet. Mocht u in de avonduren een storing ondervinden, dan kunt u gewoon een ticket inschieten. Deze zal één van onze medewerkers oppakken. Ook kunt u met ons bellen buiten kantoortijden!