Prestashop Webwinkel Hosting

In slechts 3 stappen heeft u al een perfect werkende Webwinkel.
Zonder technische kennis en mocht u ergens niet uitkomen, dan helpen wij u graag met het bouwen van uw shop!


Prestashop is het meest gebruiksvriendelijke Webwinkel systeem ooit!

Magento is een open source platform om een webwinkel op te zetten. Magento is een zwaar en complex systeem. Onze magento hosting is geoptimaliseerd..

De laatste versie van PrestaShop, geinstalleerd en reeds geconfigureerd

Een omgeving die geoptimaliseerd is voor uw online winkel

Dagelijkse backup van u winkel

Technische support is 24/7 beschikbaar

Over PrestaShop

PrestaShop is een gratis, opensource e-commerce-oplossing. PrestaShop wordt momenteel door 250.000 winkels over de gehele wereld gebruikt en is beschikbaar in 60 talen, waaronder Nederlands. PrestaShop begon in 2005 als een project van studenten op de EPITECH IT School in Parijs. De oorspronkelijke naam was phpOpenStore en was beschikbaar in twee talen: Engels en Frans. Drie maanden na de lancering van het project was het vertaald in dertien talen. PrestaShop heeft ruim driehonderd functies om producten, betalingen, verzendingen, fabrikanten en leveranciers te beheren. PrestaShop gebruikt een responsive templatesysteem waarmee gebruikers hun winkelthema kunnen passen en nieuwe functionaliteit kunnen toevoegen met modules. De PrestaShop Addons-marktplaats biedt een platform voor externe ontwikkelaars om thema's en modules te verkopen aan winkeliers.

PrestaShop + Puurhost technologie, een onverslaanbare combinatie

Of u nu een doorgewinterde online ondernemer bent, of pas net uw eerste stappen maakt in de online wereld van het verkopen (de E-Comerce), met het netwerk van Puurhost weet u dat u goed zit! Door onze LiteSpeed software in combinatie met Caching, een delicated database server en onze ongeevenaarde service, zijn wij al jaar en dag de keuze van vele online ondernemers. Wij zijn er niet alleen voor de grote webwinkel met 8 servers door heel Nederland, maar juist ook voor de beginner die opzoek is naar een kant en klare oplossing. Speciaal voor die laatste groep hebben we onze PrestaShop netwerk opgezet. In slechts 3 stappen heel eenvoudig uw eigen professionele webwinkel.

De voordelen van PrestaShop

PrestaShop bevat veel handige functionaliteiten zoals meerdere betaal- en verzendmethodes en statistieken. Daarnaast is PrestaShop uit te breiden met extra functionaliteiten die je webshop uniek maken. Naast de functionaliteiten beschikt PrestaShop ook over diverse templates waarmee je je webshop naar eigen wens kunt stylen. De opstartkosten zijn veel lager dan bijvoorbeeld Magento of Drupal en dankzij de vele tools en functionaliteiten die gebruikt kunnen worden zonder daar extra licentiekosten voor te hoeven betalen, is het niet moeilijk om een online webshop succesvol te lanceren en beheren. Verder is, dankzij de community, het aanbod aan uitbreidingen die gratis en soms betaald, te downloaden zijn ook heel groot. Dit biedt u de mogelijkheid u zelf te onderscheiden van andere online webwinkels, omdat u uw ‘etalage’ precies zo kunt inrichten als u wilt en kunt uitbreiden als dat nodig is.

Omdat PrestaShop een populair CMS software pakket is, is er een grote online community beschikbaar waar gebruikers elkaar vraag stellen en zich laten adviseren. Je kunt hier altijd terecht met je vragen of opmerkingen.

De voordelen van Puurhost

In tegenstelling tot andere kant-en-klare oplossingen, zit u bij ons nergens aan vast! Als uw gegevens zijn uw eigendom, wij verhuren slechts het netwerk waarop u uw webwinkel kan bouwen. Bij andere aanbieders zit u vaak uw hele leven vast aan hun diensten, kunt u geen backup van uw gegevens maken en al helemaal geen aanpassingen in de software maken mocht u ooit op dat punt komen. Bij Puurhost doen we dit anders - Wij geven u de volledige toegang tot alles! Mocht u ooit naar een andere aanbieder willen overstappen, dan kan dat zonder problemen. Ook een domein hoeft u niet eens bij ons te kopen. En uw gegevens? Die zijn uw eigendom! Geen rare voorwaarden of belachelijke contracten - Dat is hosting volgens het Puurhost princiepe!

PrestaShop hosting

Voor het beginnen van je eigen PrestaShop is bij ons totaal geen technische kennis nodig! In slechts 2 eenvoudige stappen kan iedereen zijn eigen webshop beginnen, met ondersteuning, backups, onderhoudt en automatische updates!

Stap 1: Het pakket

Voor de beginnende webshop, raden wij aan om vooral niet een te duur pakket te nemen. Mocht het nodig zijn kan je bij ons altijd nog uitbreiden! Het instap pakket kost bij ons ook slechts €5.16 per maand! Stap 1 is dan ook het bestellen van de werkelijke hosting. Dit gaat heel eenvoudig via ons bestel formulier. Indien gewenst kan je hierbij gelijk kiezen voor een groter pakket, de mogelijkheid om meerdere site's bij ons te plaatsen of zorgen voor extra snelheid door te kiezen voor meer RAM en CPU. Voor de beginnende webshop staan de instellingen al goed, en kan via de bestel knop dit pakket worden gekozen.

Stap 2: De installatie

Na het kiezen voor een pakket, het registreren van het domein (meer informatie over een goed domein is te vinden op de volgende pagina) en indien gewenst de keuze voor onze website optimalisatie, is het tijd om PrestaShop te gaan installeren. (Mocht dit niet lukken dan staan onze meedewerkers altijd klaar om hierbij te ondersteunen!)

De eerste stap is het inloggen op ons cPanel. Hier kan u heel eenvoudig uw hosting beheren, en instellingen voor uw site aanpassen. Voor nu mag u helemaal naar onder aan de pagina gaan, waar u "Softaculous Apps Installer" ziet staan. Bij categorieen kiest u hier voor "E Commerse". In het volgende scherm klikt u op PrestaShop en daarna op de Install Now knop die op de volgende pagina te zien is. Komt u er niet helemaal uit? Via contact kan u onze medewerkers om hulp vragen.

Het domeinnaam

Het domeinnaam is de naam waarmee je webshop door bezoekers gevonden kan worden. Het is belangrijk om hier goed over na te denken, als je er eenmaal eentje hebt gekozen is dit de manier waarop bezoekers je gaan kennen! Een goede domeinnaam is treffend en eenvoudig te onthouden, zegt wat over het bedrijf en wat voor een product jullie aanbieden. Helaas kan het vinden van de perfecte domeinnaam best een uitdaging zijn, alleen in Nederland zijn er al ruim 5 miljoen .NL domeinen geregistreerd!

Wat is een goede domeinnaam?

Er bestaat helaas niet zo iets als de perfecte domeinnaam. Elke site is weer anders, en wat voor het ene bedrijf perfect werkt, sluit dan weer helemaal niet aan bij het andere bedrijf. Waar je in ieder geval op moet letten bij het uitkiezen van een domeinnaam zijn de volgende punten:

  • Het domein moet niet te lang zijn - lange domeinen zijn moeilijker te onthouden
  • Een sterke domeinnaam heeft niet meer dan 1 koppelteken
  • Een goed domein is makkelijk uit te spreken - bij voorkeur in zo veel mogelijk talen en dialecten
  • Een sterke domeinnaam wordt niet verkeerd geïnterpreteerd

Waar moet ik op letten?

Het aller belangrijkste bij het registreren van een domeinnaar is dat de extensie nog vrij is! Daarnaast is het belangrijk om niet te zuinig te zijn bij het aanschaffen van de domeinnamen. Bij een webshop die verkoopt in de benelux wil je tenminste .NL en .BE hebben, maar liever neem je hier nog .COM en .EU bij. Helaas is het tegenwoordig vaak zo dat het niet meer mogelijk is om alle extensies vast te leggen, omdat sommige al in gebruik zullen zijn. Probeer in dat geval om er zo veel mogelijk in handen te krijgen.

Wat nou als dat allemaal niet lukt? Kijk dan ook eens verder dan de standaard extensies! Er zijn tegenwoordig enorm veel mogelijkheden, en een webshop die eindigd op .XYZ zullen bezoekers ook zeker niet snel vergeten! Bekijk ook of de domeinnaam uitgebreid kan worden. Bij de verkoop van goedkope producten kan een toevoeging van, of een naam inclusief woorden als cheap, outlet, discounter of voordeel zorgen dat u hoger in google komt! Bij luxe producten kan u hetzelfde bereiken met woorden als deluxe en exclusief.

Waar moet een domeinnaam aan voldoen?

Een domeinnaam bestaat altijd uit tenminste 3 cijfers of letters en hij mag niet langer dan 63 tekens zijn. Enkel letters uit het Nederlandse alfabet, vijfers en een koppelteken (-) mogen gebruikt worden. Het koppelteken mag alleen tussen 2 letters of cijfers komen te staan. Een domeinnaam bevat geen hoofdletters, spaties of andere vreemde tekens.

Controleren of het domein nog vrij is

Als je in het onderstaande formulier je domeinnaam invult, kan je controleren of deze nog vrij is. Probeer eens wat te spelen met verschillende namen en extensies en bekijk wat past bij jou bedrijf! Als je wil kan je alvast je domein registreren, dan is deze van jou en kan niemand hem nog van je afpakken! Je kan ook even wachten en de domeinnaam gelijk met de prestashop registreren.

Domain:

STEP 3: De Layout

Uiteraard wil je de bezoekers ook een beetje een mooie site voorzetten. Gelukkig zijn er ruim 5000 templates beschikbaar om je site van een mooi uiterlijk te voorzien. De meeste zijn betaald, maar ook voor mensen met een kleine beurs zijn er zat templates beschikbaar, van gratis tot enkele tientjes.

Het installeren van een nieuwe layout

Bij PrestaShop is het zonder enige kennis van programmeren heel eenvoudig om je eigen thema te installeren. Na dat je een thema hebt gekozen en deze hebt gekocht, dien je deze op je eigen computer uit te pakken. Hierna verbind je via FTP met de server, en upload je de nieuwe folder naar de 'themes' map binnen de PrestaShop installatie. Daarna is het een kwestie van inloggen op het admin portaal, ga dan naar "Preferences -> Themes". Hier zie je (als alles goed is gegaan), de nieuwe layout tussen staan. Vanaf hier is het een kwestie van het selecteren van het gewenste thema en via één druk op de knop te installeren en te gebruiken!

Het zoeken van een nieuwe layout

Er zijn een paar plekken waar je layout vandaan kan halen. Natuurlijk kan je op Google gaan zoeken, maar een paar site's om zeker eens te kijken naar de perfect PrestaShop layout zijn:

Sammenvattend

Het opzetten van je eigen webwinkel kan eigenlijk bijna niet meer mis gaan! Een kleine samenvatting van de stappen die doorlopen moeten worden:

  1. Bestellen van de PrestaShop hosting
  2. Keuze voor de juiste domeinnaam
  3. Installeren van PrestaShop
  4. Instellen van een thema
Supersnel

Snelheid

Supersnelle SSD's, voldoende RAM, CDN-integratie, LiteMage caching en gegarandeerde resources voor een optimale benadering van uw website. Dankzij onze Website Optimalisatie bent u ervan verzekerd het maximale uit uw pakket te halen. Ook kunt u terecht bij ons voor advies!
Backups

Veiligheid

Elke dag maken wij een backup. Onze servers zijn beschermd tegen aanvallen. Daarbij zijn al uw gegevens bij ons veilig opgeslagen, scannen wij onze servers pro-actief en accepteren wij enkel veilige wachtwoorden. Vragen over de veiligheid van uw website zijn altijd welkom.
Eigen omgeving

Flexibiliteit

Met ons supermoderne en geïsoleerde platform heeft u geen last van andere gebruikers dankzij geavanceerde CloudLinux technologie. Alle pakketten komen met SSH toegang, cPanel en de mogelijkheid tot het kiezen van een eigen PHP-versie. Zo kunt u zelf de nieuwste PHP-versie gebruiken wanneer u er klaar voor bent.
Ondersteuning

24/7 ondersteuning

Onze helpdesk gaat net dat stapje verder. Wij snappen dat u geen 9 tot 5 mentaliteit heeft. Wij hebben deze dus ook niet. Mocht u in de avonduren een storing ondervinden, dan kunt u gewoon een ticket inschieten. Deze zal één van onze medewerkers oppakken. Ook kunt u met ons bellen buiten kantoortijden!